КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Тетіївська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки
  • ЦК Профспілки
  • Федерація профспілок
  • Тетіївська РДА
  • Тетіївський відділ освіти
  • Тетіївський НВК
  • Тетіївська ЗОШ І-ІІІст. №3
  • Тетіївська ЗОШ І-ІІІст. №4
  • Галайківське НВО
  • Тетіївсьий районний Центр позашкільної освіти

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.04.2024, 07:31

    Головна » 2015 » Березень » 3 » Віталій ГУДЗЕНКО наполягає на невідкладному соціальному забезпеченні та захисті освітян
    12:28
    Віталій ГУДЗЕНКО наполягає на невідкладному соціальному забезпеченні та захисті освітян

    Газета «Вісник Сквирщини» №13 (10687), 21 лютого 2015 року

     

    Віталій ГУДЗЕНКО

    наполягає на невідкладному соціальному забезпеченні

    та захисті освітян

    Народний депутат України, представник депутатської фракції партії «Блок Петра Порощенка», член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Віталій Гудзенко ініціював, внесення на розгляд Верховної Ради України законопроекту щодо підвищення рівня престижності педагогічної праці. Відповідний проект Закону України про внесення змін до Закону України «Проосвіту» (щодо підвищення рівня престижності педагогічної праці) (реєстр. №2142) був зареєстрований 13 лютого 2015 року в парламенті.

    Відповідно до постанов Кабінету міністрів України від 25 березня 2014 року №88 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету міністрів України від 23 березня 2011 року №373» та №89 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету міністрів України від 30 вересня 2009 року № 1073» (набрали чинності 11 квітня 2014 року), було суттєво змінено умови оплати праці педагогічних працівників дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації та інших навчальних закладів і установ освіти тощо. 3окрема, було змінено розмір надбавок педагогічним працівникам за престижність праці з фіксованого - 20% та 50% посадового окладу (ставки заробітної плати) на, так званий, гнучкий — від 0% до 20% чи 50%. Такі дії Кабінету міністрів України призвели до значного зниження рівня заробітної плати зазначеної категорії працівників.

    «До мене звернулися голови Сквирської та Ставищенської районних організацій профспілки працівників освіти і науки України від імені двох тисяч педагогічних працівників навчальних закладів зазначених районів Київської області щодо порушення їхніх прав на належну оплату праці. Освітяни скаржаться, що нововведення Кабміну призвели до їхнього зубожіння, оскільки на фоні підвищення цін на продукти харчування, одяг, тарифів на комунальні послуги їх було позбавлено доплати за престижність педагогічної праці, що зумовило скорочення заробітної плати на 300-700 гривень щомісячно. У зв'язку з цим я звернувся з депутатським запитом до міністра освіти та науки України з проханням вжити всіх заходів задля недопущення скорочення фінансування освітньої галузі. Окрім цього, вніс на розгляд Верховної Ради України законопроект щодо підвищення рівня престижності педагогічної праці, аби відновити соціальну справедливість освітян у їхніх конституційних правах», - підкреслив Віталій Гудзенко.

    Зазначеним законопроектом передбачено забезпечення невідкладної соціальної підтримки і захисту педагогічних, науково-педагогічних працівників та інших категорій працівників навчальних закладів і установ, незалежно від їх підпорядкування, які провадять культурну, освітню, інформаційну, науково-дослідну, методичну діяльність.

    Ініціатор законопроекту вважає, що Кабінету міністрів України не варто покращувати фінансові показники Державного бюджету шляхом скорочення заробітних плат працівникам сфери освіти. «Переконаний, що Уряд не має права вирішувати фінансові проблеми держави за рахунок працівників освітньої галузі. Ми не повинні допускати зниження і так невисокого рівня життя вчителів та викладачів», - наголосив Віталій Гудзенко.

    Леся Кіхно.

    Завантажити лист-звернення освітян Тетіївщини: list-zvernennja.doc

     

    Переглядів: 361 | Додав: admintet | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz