КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Тетіївська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки
  • ЦК Профспілки
  • Федерація профспілок
  • Тетіївська РДА
  • Тетіївський відділ освіти
  • Тетіївський НВК
  • Тетіївська ЗОШ І-ІІІст. №3
  • Тетіївська ЗОШ І-ІІІст. №4
  • Галайківське НВО
  • Тетіївсьий районний Центр позашкільної освіти

  • Форма входу


    Календар
    «  Січень 2018  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 16.04.2024, 12:26

    Головна » 2018 » Січень » 31 » Про підвищення оплати праці педпрацівників з 1 січня 2018
    10:13
    Про підвищення оплати праці педпрацівників з 1 січня 2018

    26.01.2018 № 02-8/61                                             Головам обласних, Київської міської

    організацій Профспілки працівників

    освіти і науки України

    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України доводить до відома і використання в роботі постанову Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 р. № 22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників», яка набирає чинності з 1 січня 2018 року.

    Відповідно до зазначеної постанови посадові оклади та ставки заробітної плати педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, що визначені у додатку 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», підвищуються з 1 січня 2018 року на 10 відсотків.

    Відповідно до частини першої статті 1032 Бюджетного кодексу України освітня субвенція спрямовується на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників у таких типах навчальних закладів:

    1. загальноосвітні навчальні заклади усіх ступенів;
    2. шкільні відділення навчально-виховних комплексів «дошкільний навчальний заклад - загальноосвітній навчальний заклад», «загальноосвітній навчальний заклад -дошкільний навчальний заклад»;
    3. спеціалізовані школи (школи-інтернати), включаючи школи-інтернати з поглибленим вивченням окремих предметів і курсів для поглибленої підготовки дітей в галузі науки і мистецтв, фізичної культури і спорту, інших галузях, ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою; ліцеї (ліцеї-інтернати); гімназії (гімназії-інтернати); колегіуми (колегіуми-інтернати);
    4. вечірні (змінні) школи;
    5. загальноосвітні навчальні заклади для громадян, які потребують соціальної допомоги та реабілітації: загальноосвітні школи-інтернати, загальноосвітні санаторні школи-інтернати; спеціальні загальноосвітні школи-інтернати; загальноосвітні навчальні заклади для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, дитячі будинки (крім дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей та сімей патронатних вихователів);
    6. спеціальні загальноосвітні навчальні заклади для дітей, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку, навчально-реабілітаційні центри, інклюзивно-ресурсні центри;
    7. професійно-технічні навчальні заклади державної та комунальної власності в частині забезпечення видатків на здобуття повної загальної середньої освіти;
    8. вищі навчальні заклади I - II рівнів акредитації державної та комунальної власності в частині забезпечення видатків на здобуття повної загальної середньої освіти.

    Повний перелік типів закладів освіти, що забезпечують здобуття загальної середньої освіти, затверджено статтею 9 Закону України «Про загальну середню освіту», з урахуванням змін, внесених Законом України «Про освіту» від 05.09.2017 2145-VIII.

    Пунктом 3 Перехідних та прикінцевих положень Закону України «Про освіту» № 2145 установлено, що до приведення законодавства і установчих документів закладів освіти у відповідність із цим Законом терміни «навчальний заклад» і «заклад освіти» є ідентичними, а всі суб'єкти владних повноважень і навчальні заклади керуються всіма положеннями цього Закону, що стосуються закладів освіти, а також положеннями законодавства, що стосуються навчальних закладів у частині, що не суперечить цьому Закону, а термін «заклад освіти», що вживається у цьому Законі та спеціальних законах, відповідає терміну «навчальний заклад», що вживається в Конституції України.

    Перелік педагогічних працівників затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 № 963 «Про затвердження переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників».

    Серед загального переліку педагогічних працівників до педагогічних працівників навчальних закладів, які фінансуються за рахунок освітньої субвенції, відносяться: директори, завідувачі, завідувачі філією, заступники завідувача філією з навчально-виховної (навчальної, виховної) роботи; їх заступники з навчальної, виховної, навчально-виховної, методичної, виробничої, навчально-методичної, навчально-виробничої роботи; завідувачі: інтернату при школі, заочного відділення школи, навчально-консультаційного пункту; вчителі (включаючи вчителів-логопедів, учителів-дефектологів), викладачі загальноосвітніх дисциплін, асистенти вчителя, асистенти вчителя-реабілітолога, старші вихователі, вихователі (включаючи вихователів груп продовженого дня), педагоги-організатори, практичні психологи, соціальні педагоги, керівники гуртків секцій, студій, інших форм гурткової роботи; музичні керівники, інструктори з фізкультури, інструктори з праці, інструктори слухового кабінету, перекладачі-дактилологи; помічники директора з режиму, старші чергові з режиму, чергові з режиму у закладах освіти для громадян, які потребують соціальної допомоги і реабілітації.

    Тож посадові оклади та ставки заробітної плати педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти (загальноосвітніх навчальних закладів), що фінансуються за рахунок освітньої субвенції, розмір яких визначено залежно від підвищеного з 1 січня 2018 року посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму до рівня 1762 гривні, підвищуються з 1 січня 2018 року ще на 10 відсотків.

    Голова Профспілки                                                                                                                                   Г.Ф.Труханов

     

     

     

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА

    від 11 січня 2018 р. N 22

    Київ

    Про підвищення оплати праці педагогічних працівників

    Кабінет Міністрів України постановляє:

    1. Установити, що визначені у додатку 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. N 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (Офіційний вісник України, 2002 р., N 36, ст. 1699; 2005 р., N 40, ст. 2544; 2017 р., N 1, ст. 6) посадові оклади (ставки заробітної плати) педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, підвищуються з 1 січня 2018 р. на 10 відсотків.

    2. Міністерству освіти і науки разом з Міністерством фінансів за підсумками виконання Державного бюджету України за перше півріччя 2018 р. розглянути питання щодо підвищення з 1 вересня 2018 р. оплати праці інших категорій педагогічних та науково-педагогічних працівників.

    Прем'єр-міністр України                                                                                    В. ГРОЙСМАН

    Переглядів: 374 | Додав: admintet | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz