КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Тетіївська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки
  • ЦК Профспілки
  • Федерація профспілок
  • Тетіївська РДА
  • Тетіївський відділ освіти
  • Тетіївський НВК
  • Тетіївська ЗОШ І-ІІІст. №3
  • Тетіївська ЗОШ І-ІІІст. №4
  • Галайківське НВО
  • Тетіївсьий районний Центр позашкільної освіти

  • Форма входу


    Календар
    «  Лютий 2018  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 04:05

    Головна » 2018 » Лютий » 6 » Про звернення ЦК щодо підвищення для інших категорій педпрацівників
    15:21
    Про звернення ЦК щодо підвищення для інших категорій педпрацівників

    «31» січня 2018 р.                                                                                                                                                                               № 01-11

    Головам районних, міських

    організацій Профспілки,

    головам профкомів вищих та інших

    навчальних закладів обласного підпорядкування

     

     

    Шановні колеги!

     

    У відповідності до листа від 31.01.2018 року за № 02-8/70 ЦК Профспілки працівників освіти науки України звертається з приводу необхідності проведення відповідної роботи на місцях з метою вирішення питання підвищення посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, професійно-технічної освіти, а також інших закладів та установ освіти, як це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 р. № 22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» для вчителів, директорів, заступників директорів з навчальної, навчально-виховної, виховної роботи, а також інших закладів загальної середньої освіти.

    Під час підготовки та опрацювання численних проектів постанови, не погоджуючи їх, ЦК Профспілки неодноразово вносив зауваження з вимогами до Уряду прийняти рішення про одночасне підвищення посадових окладів та ставок заробітної плати всім педагогічним працівникам усіх типів закладів та установ освіти, а також науково-педагогічним працівникам з 1 січня 2018 року.

    У зверненнях на адресу Міністерства освіти і науки України, Кабінету Міністрів України наголошувалося, що рішення про підвищення посадових окладів та ставок заробітної плати лише тим педагогічним працівникам, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції, призведе до ще більшого порушення міжпосадового рівня оплати праці освітян, викличе справедливе невдоволення педагогів дошкільних, позашкільних, професійно-технічних, вищих закладів освіти низькою оцінкою владою їхньої складної, важливої, відповідальної педагогічної праці, спричинить конфліктні ситуації в колективах.

    Пунктом 2 постанови Уряду № 22 Міністерству освіти і науки разом з Міністерством фінансів за підсумками виконання Державного бюджету України за перше півріччя 2018 р. доручено розглянути питання щодо підвищення з 1 вересня 2018 р. оплати праці інших категорій педагогічних та науково-педагогічних працівників.

    Прем’єр-міністром України під час засідання Уряду від 11 січня 2018 року з розгляду зазначеного питання доручено Мінсоцполітики разом з Мінфіном, МОН та іншими міністерствами, Спільним представницьким органом об’єднань профспілок та Всеукраїнською асоціацією місцевого самоврядування «Асоціація міст України» опрацювати питання підвищення заробітної плати окремих категорій працівників бюджетної сфери з урахуванням можливостей місцевих бюджетів та подати Кабінету Міністрів України узгоджені пропозиції.

    Відповідно до Бюджетного кодексу України фінансування закладів дошкільної, позашкільної, професійно-технічної освіти та частина закладів вищої освіти, здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів. Прийняття рішення про підвищення посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічним працівникам комунальних закладів та установ освіти стимулюватиме місцеві органи влади до виконання попередніх урядових рішень, зокрема постанови Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 р. № 6 «Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» та від 11 жовтня 2016 р. № 710 «Про ефективне використання державних коштів», щодо належного наповнення місцевих бюджетів, у тому числі за рахунок детінізації економіки, дотримання жорсткого режиму економії, посилення фінансово-бюджетної дисципліни.


    У зв’язку з зазначеним просимо провести відповідну роботу на місцях з депутатами місцевих рад, міськими головами, головами районних рад та рад об’єднаних територіальних громад, фінансовими органами та органами освіти і науки стосовно фінансового забезпечення підвищення посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної освіти та інших закладів та установ освіти, які фінансуються за рахунок місцевих бюджетів та спрямувати спільно відповідні звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України з пропозиціями надати право органам місцевого самоврядування самостійно приймати рішення стосовно такого підвищення у більш ранні терміни залежно від можливостей місцевих бюджетів.

     

    Голова обласної організації Профспілки                                                                                  А.Д. Цикалюк

    Переглядів: 346 | Додав: admintet | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz